andreibereczki.com foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptarea politicii de utilizare cookies. Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Sinopsis


BIBLIA PĂCATELOR – Andrei Bereczki

 

Romanul de ficţiune Biblia păcatelor este un thriller inteligent, provocator ca stil și structură, savuros și plin de întorsături de situație, care nu propune niciun personaj pozitiv şi în care singura dreptate este cea pe care protagoniştii şi-o fac singuri, cu mâna lor, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori când viaţa reală ia o turnură neaşteptată şi nefastă. Subiectul este cu totul original şi incitant prin imaginaţie, iar inserţiile de secvenţe anticipative şi retrospective conturează şi întreţin, deopotrivă, intriga şi suspansul.

 

Biblia păcatelor are toate ingredientele de succes ale unui thriller total: povești de dragoste imposibilă, întreținute de interes şi minciună, o investigaţie poliţienească, manipulată de suspectul principal, acţiune cu substrat de vendetă pură, multiple şi profunde manifestări psihice ale personajelor și, nu în ultimul rând, o serie de uneltiri cu deznodământ neaşteptat, în care accentele culminante se succed într-o cascadă amețitoare. O provocare captivantă pentru cititor o reprezintă surprinderea similitudinii gamei şi intensităţii suferinţelor psihice trăite de personajele semnificative, atât de diferite, pe de o parte, prin prisma simplei realităţi naturale şi existenţiale, cum ar fi: sexul, vârsta sau poziţia socială, şi, pe de altă parte, prin rolurile jucate şi dejucate: de victime sigure, criminali de ocazie, simpli părtaşi sau iluştri profitori.

 

Personajele, autentice şi credibile, se descoperă singure şi treptat, îndeosebi din dialoguri şi atitudini, tratate cu o savuroasă doză de ironie.

 

Titlul romanului este sugerat de jurnalul sui generis al personajului principal – un proscris de carieră, mercenar de conjunctură şi, în esenţă, un veritabil maestru al pierzanie – , jurnal în care acest pseudo-justiţiar modern, care ia de la bogaţi şi dă la alţii şi mai bogaţi, îşi justifică filosofic fărădelegile, perpetuându-şi dilema morală incitantă, adept incurabil al fericirii dobândite cu orice preţ. Website deținut de Master Thanbero SRL București, Reg.Com.: J40/2660/2022, CUI: 45636343
Copyright - ©2022 Andrei Bereczki - Toate drepturile rezervate